Erbakan Şanlıurfa'da 3 asırdır düzenlenen programa katıldı

Dün akşam saatlerinde Şanlıurfa’ya gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Karaköprü’de 3 asırdır düzenlenen Ali Baba Hayratı etkinliğine katıldı.

Erbakan Şanlıurfa'da 3 asırdır düzenlenen programa katıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Ali Dede (Baba) Hayratı 3 asırdır yaşatılıyor.

Bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ilk olarak Karaköprü Belediyesini ziyaret etti. 

Erbakan, belediye ziyaretinin ardından bu yıl 24. kez düzenlenen Ali Baba Hayratı etkinliğine katıldı.

Düzenlenen hayrata Erbakan’ın yanı sıra Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Programda konuşma yapan Çiftçi, Karaköprü’nün manevi sahibi olan Ali Dede (Baba) hayrına yapılan bu programa katılan herkese teşekkür ettiğini belirtirken Ali Baba’nın önemini anlattı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise programın hayırlara vesile olmasını diledi.

Kuran tilaveti okunan program yemek dağıtımı yapıldıktan sonra sona erdi.

Erbakan’ın hayrat etkinliğinin ardından ilçede yapımı tamamlanan merkez kütüphanesinin açılış törenine katılması bekleniyor.

ALİ BABA KİMDİR?

17. yüzyılda yaşamış olan Şazeli Ali Dede, Urfa’dan istanbula göç etmiş ve daha sonra tekrar urfaya gelmiş bir şeyhtir. O dönem Osmanlı Padişahı olan IV Murat 1639’da Bağdat seferine giderken yakınlarındakinin tavsiye etmesi üzerine Urfa’da yaşayan Şazeli Ali Dedeyi ziyaret eder. Ali Dede, kendisinden sefer için dua isteyen padişaha seferinin başarıyla tamamlayacağını söyleyerek uğurlamıştır. Bağdat’tan zaferle dönen padişah o zamanlar henüz bir köy olan Karaköprü’yü Ali Dede’ye bağışladı. Bu nedenle Şazeli Ali Dede Karaköprü’nün manevi sahibi olarak adlandırılır.

Erbakan Şanlıurfa'da 3 asırdır düzenlenen programa katıldı
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.